"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
038 421 43 81

Het team van Meander Uitvaartopleidingen

Aan Meander zijn vijf professionals uit de uitvaartbranche verbonden:

  • Marjon Klaassen - directeur / docent
  • Suzanne van Horssen - docent
  • Evelien de Ruiter - docent
  • Katja Soutberg - docent
  • Brenda Siebrand-Koper - adviseur uitvaart

Daarnaast is Marijke de Jong als opleidingsadviseur verbonden aan Meander. Gerdien Feddes zorgt als coördinator onder andere voor de catering, een deel van het secretariaat en het gebouw. Jeannette van der Veer is als assistent facilitair medewerkster werkzaam in de keuken en zij verzorgt de schoonmaak van het gebouw. Het team van Meander stelt zich hieronder aan u voor.

Brede expertise

De vaste docenten bij Meander hebben ruime ervaring als uitvaartbegeleider. Daarnaast brengen zij ieder specifieke expertise in, zoals ondernemerschap, kennis van de ontwikkelingen bij grote bedrijven, kennis van actuele ontwikkelingen en contacten in het uitvaartveld, kennis van en toepassing in de praktijk van rituelen. Het team beschikt over de onderwijskundige capaciteiten en ervaring om het onderwijsaanbod aan te passen aan wat de uitvaartbranche vraagt.

Naast de vaste docenten heeft Meander een breed team van gastdocenten en andere experts die hun sporen hebben verdiend op een specifiek terrein:

Hans Rademaker (www.ibisproduct.nl), Radboud Spruit (www.grafkist.nl), Rita en Ton Koopman (www.tombagrafkisten.nl), Robbe en Arne Wijnands en Lieke Witlox (www.wikkelgoed.nl), zijn regelmatige exposanten bij de expositie Omhulling van de gestorvene.

Ook werken we met diverse gastdocenten op de terreinen van het starten van een eigen bedrijf, franchise-organisaties, werken bij een groot bedrijf en werken als freelancer.

Drs. Marjon Klaassen

Directeur / docent

Marjon Klaassen studeerde cultuur- en godsdienstsociologie en economie en werkte 15 jaar in het onderwijs. In 1996 startte zij haar bedrijf ‘Marjon Klaassen, persoonlijke uitvaartverzorging’. Zij was voorzitter van het Netwerk Uitvaartvernieuwers en schreef o.a. ‘Tijd voor de dood’, handreiking voor een persoonlijke uitvaart. In 2002 richtte zij een nieuwe opleiding op voor de uitvaartbranche. In 2008 kocht zij een gebouw in Zwolle waar decennialang de Baptistengemeente kerkte. De naam van haar bedrijf veranderde toen in 'Meander'. Hier zetelt nu haar opleidingsinstituut Meander Uitvaartopleidingen. Marjons uitdaging is om passie en professionaliteit natuurlijk te laten samenstromen.

Marijke de Jong

Adviseur opleiding

Marijke de Jong, huishoudkundige van origine, was coördinator in diverse maatschappelijke organisaties. Als theoloog en docent meditatieve dans verzorgde zij cursussen en workshops rond het thema zingeving. Haar gevoel voor schoonheid zet ze bij Meander in bij de aankleding van het gebouw. Marijke voert samen met de directeur de intakegesprekken.

Gerdien Feddes

Coördinator

Na haar studie Facilitaire Dienstverlening koos Gerdien toch voor het basisonderwijs, waar ze 14 jaar als leerkracht werkte. Haar drang om te organiseren, regelen en ondersteunen bleef aanwezig dus volgde zij een training tot professional organizer. Bij Meander is ze terug bij het faciliteren: ze is gastvrouw, beheert het gebouw, verzorgt de catering en een deel van het secretariaat. Dieetwensen zijn geen enkel probleem, Gerdien vindt het fijn als iedereen bij Meander het goed heeft. Om haar professionaliteit als cateraar verder te vergroten heeft zij een koksopleiding gedaan.

Suzanne van Horssen

Docent

Suzanne van Horssen was na haar HBO-V opleiding van 1985 tot 1995 werkzaam als verpleegkundige en zij geeft nog altijd als gastdocent bijscholingen in de zorg. In 1995 startte zij haar eigen uitvaartonderneming, een bedrijf met visie op en aandacht voor nieuwe uitvaartrituelen. In 2013 studeerde zij af als theoloog (Bth) en werd zij geestelijk verzorger bij zorgcentra Pantein in Boxmeer. Daarnaast werkt zij als ritueelbegeleidster in haar onderneming Suzanne van Horssen Rituelen. Sinds januari 2014 is zij naast gastdocent ook groepsdocent bij Meander. Hier kan zij haar passie voor het uitvaartvak en nieuwetijds rituelen doorgeven.

Evelien de Ruiter

Docent

Voordat Evelien de Ruiter koos voor een carrière als uitvaartbegeleider, was zij ruim 25 jaar (interim) communicatieadviseur bij diverse profit en non-profit organisaties. In die periode heeft zij vele ontmoetingen georganiseerd: van persbijeenkomsten met 10 aanwezigen tot personeelsfeesten voor 16.000 man. Van de hiermee opgedane ervaring qua projectmanagement – (samen)werken in opdracht, met inachtneming van planning en beschikbaar budget – heeft zij nu dagelijks profijt.
Evelien heeft in 2014 de beroepsopleiding bij Meander afgerond. Direct daarna is zij als zelfstandig ondernemer gestart onder de naam Stille Kracht Uitvaartbegeleiding in Den Haag. Sinds mei 2017 is zij gastdocent bij Meander bij de les over ondernemerschap, waar zij steeds met enthousiasme en kennis van zaken vertelt over het vak én het zelfstandig ondernemerschap. Sinds september 2018 is zij ook groepsdocent.

Katja Soutberg

Docent

Katja Soutberg heeft, na het volgen van de Pedagogische Academie, 12½ jaar voor de klas gestaan op de Vrije School in Assen. Daarna is ze zeven jaar werkzaam geweest als locatiemanager bij de kinderopvang. Het overlijden van een jongetje in haar klas wekte haar belangstelling voor het prachtige vak van uitvaartbegeleider. Toen het slecht ging in de kinderopvang werd Katja in de gelegenheid gesteld om haar droom waar te maken. Ze haalde haar diploma bij Meander en werkt nu vol passie bij Yarden als uitvaartbegeleider. Het mooiste beroep wat ze ooit heeft gehad! En met dezelfde passie en enthousiasme draagt Katja dit uit in haar docentschap.

Brenda Siebrand-Koper

Adviseur uitvaart

Brenda Koper werkt sinds 1997 als uitvaartbegeleider in haar bedrijf Siebrand Uitvaartverzorging in Kampen. Zij bouwde dit bedrijf verder uit, nam diverse werknemers aan en opende een afscheidshuis. Sinds 2011 is zij ook eigenaar van Meander Uitvaarten in Zwolle. Vanaf maart 2014 kunnen inwoners van Zwolle gebruik maken van Huize Hofvliet om in een intieme sfeer afscheid te nemen van hun overledene. Brenda studeerde Duitse taal- en letterkunde en behaalde het diploma NMA. Binnen Meander Uitvaartopleidingen heeft zij een adviserende functie.

Jeannette van der Veer

Facilitair medewerkster

Na de opleiding MEAO-secretarieel is Jeannette gastouder geweest en heeft ze als hulpmoeder op de basisschool van haar kinderen gewerkt. Naast schoonmaakwerk heeft ze met veel plezier vrijwilligerswerk gedaan bij Paardrijden voor Gehandicapten en nog steeds is ze met enige regelmaat op de manege te vinden. Verder is zij actief in een aantal commissies, zoals de buurtvereniging, waar ze activiteiten voor jong en oud organiseert. Aan huis heeft Jeannette een kleine nagelsalon. Bij Meander Uitvaartopleidingen verzorgt zij 's middags de catering, de schoonmaak en helpt ze bij eventuele andere werkzaamheden.

Meander Uitvaartopleidingen | Zonnebloemstraat 31 | 8012 XH Zwolle
Openen in nieuw venster