"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Het team van Meander Uitvaartopleidingen

Aan Meander zijn vier professionals uit de uitvaartbranche verbonden:

  • Marjon Klaassen - directeur / docent
  • Evelien de Ruiter - docent
  • Katja Soutberg - docent
  • Sidone Korse - docent

De vaste docenten bij Meander hebben ruime ervaring als uitvaartbegeleider. Daarnaast brengen zij ieder specifieke expertise in, zoals ondernemerschap, kennis van de ontwikkelingen bij grote bedrijven, kennis van actuele ontwikkelingen en contacten in het uitvaartveld, kennis van en toepassing in de praktijk van rituelen. Het team beschikt over de onderwijskundige capaciteiten en ervaring om het onderwijsaanbod aan te passen aan wat de uitvaartbranche vraagt.

Lida van Dijk is opleidingscoördinator. Het team van Meander stelt zich hieronder aan u voor.

Gastdocenten met brede expertise

Naast de vaste docenten heeft Meander een breed team van gastdocenten en andere experts die hun sporen hebben verdiend op een specifiek terrein van het uitvaartvak. Ook werken we met diverse gastdocenten op de terreinen van het starten van een eigen bedrijf, franchise-organisaties, werken bij een groot bedrijf en werken als freelancer.

 

Drs. Marjon Klaassen

Directeur / docent

Marjon Klaassen studeerde cultuur- en godsdienstsociologie en economie en werkte 15 jaar in het onderwijs. In 1996 startte zij haar bedrijf ‘Marjon Klaassen, persoonlijke uitvaartverzorging’. Zij was voorzitter van het Netwerk Uitvaartvernieuwers en schreef de boeken ‘Tijd voor de dood’, handreiking voor een persoonlijke uitvaart en 'Licht op uitvaart', de uitvaartbegeleider als gids rond de dood. In 2002 richtte zij een nieuwe opleiding op voor de uitvaartbranche. Marjons uitdaging is om passie en professionaliteit natuurlijk te laten samenstromen.

 

Evelien de Ruiter

Docent

Voordat Evelien de Ruiter koos voor een carrière als uitvaartbegeleider, was zij ruim 25 jaar (interim) communicatieadviseur bij diverse profit en non-profit organisaties. In die periode heeft zij vele ontmoetingen georganiseerd: van persbijeenkomsten met 10 aanwezigen tot personeelsfeesten voor 16.000 man. Van de hiermee opgedane ervaring qua projectmanagement – (samen)werken in opdracht, met inachtneming van planning en beschikbaar budget – heeft zij nu dagelijks profijt.
Evelien heeft in 2014 de beroepsopleiding bij Meander afgerond. Direct daarna is zij als zelfstandig ondernemer gestart onder de naam Stille Kracht Uitvaartbegeleiding in Den Haag. Sinds mei 2017 is zij gastdocent bij Meander bij de les over ondernemerschap, waar zij steeds met enthousiasme en kennis van zaken vertelt over het vak én het zelfstandig ondernemerschap. Sinds september 2018 is zij ook groepsdocent.

Katja Soutberg

Docent

Katja Soutberg heeft, na het volgen van de Pedagogische Academie, 12½ jaar voor de klas gestaan op de Vrije School in Assen. Daarna is ze zeven jaar werkzaam geweest als locatiemanager bij de kinderopvang. Het overlijden van een jongetje in haar klas wekte haar belangstelling voor het prachtige vak van uitvaartbegeleider. Toen het slecht ging in de kinderopvang werd Katja in de gelegenheid gesteld om haar droom waar te maken. Ze haalde haar diploma bij Meander en werkt nu vol passie in Noord-Oost-Nederland als uitvaartbegeleider. Het mooiste beroep wat ze ooit heeft gehad! En met dezelfde passie en enthousiasme draagt Katja dit uit in haar docentschap.

 

Sidone Korse

Docent

Sidone Korse was werkzaam als verpleegkundige en operatieassistente. Daarna volgde ze de Pabo en werkte achtereenvolgens in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en als vakdocent wiskunde in het regulier voortgezet onderwijs. Om toch nóg een stap te maken ging ze als verpleegkundige terug naar de zorg, dit keer als ZZP-er, en volgde tegelijkertijd de Beroepsopleiding Uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen. Al haar (levens)ervaring komt haar van pas in dit prachtige, veelzijdige beroep. Als groepsdocent bij Meander geeft ze haar kennis en ervaring met veel plezier door. Sidone heeft samen met haar vrouw Eveline ruim 10 jaar een uitvaartonderneming gehad in Millingen aan de Rijn: Limes Uitvaartzorg. Deze is sinds 1 februari 2023 overgegaan in andere handen. 

 

Lida van Dijk

Opleidingscoördinator

Lida van Dijk studeerde levensbeschouwing, cultuur en kunst. Zij is steeds weer verwonderd en geboeid door de mens met haar levensvragen, zoektocht naar zin en betekenis en de creatieve uitingen hiervan.

Na twintig jaar als programmamaker in het Dominicanenklooster in Zwolle te hebben gewerkt, heeft zij de opleiding tot ritueel begeleider afgerond. Vanuit haar onderneming ‘Dijk ontroerend goed’ werkt zij als ritueel begeleider bij afscheid, redactiesecretaris en programmamaker. Sinds 1 mei 2021 werkt zij met veel plezier als opleidingscoördinator voor Meander Uitvaartopleidingen. Leven én sterven: ontroerende zaken die de motor zijn voor haar leven en werk.

 

Immanuel Baan

Adviseur

Immanuel Baan volgde de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen in 2018 – 2019. Eerder opgeleid en werkzaam in de evenementen sector met een jarenlange ervaring als office- en projectmanager koos hij ervoor om een nieuwe en vernieuwende weg in de slaan in de wereld van afscheid en uitvaart.

Na zijn opleiding startte Immanuel zijn bedrijf Immanuel Baan Uitvaartbegeleiding, richtte de Rouwbakfiets en Eleos Rouwvervoer op en werd organisator van Congrestival NIEUW BAKJE TROOST en grondlegger van Stichting Veraarden.

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster