"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Landelijk Meander Netwerk

In het Landelijk Meander Netwerk bundelen Meander gecertificeerde uitvaartbegeleiders hun krachten om ze te versterken. Door samenwerking zijn zij goed vindbaar voor rouwenden die een betrouwbare gids zoeken om de uitvaart te begeleiden van hun gestorvene.

Deelnemers aan het Landelijk Meander Netwerk werken volgens de onderscheidende Meandervisie en onderschrijven het gedachtegoed van de uitvaartbegeleider als gids rond de dood. Zij begeleiden rouwenden zorgvuldig in hun proces van afscheid nemen, met persoonlijke aandacht en kennis van zaken. Het Landelijk Meander Netwerk maakt het mogelijk om eenvoudig in contact te komen met een Meander gecertificeerde uitvaartbegeleider.

Waarom een landelijk netwerk van uitvaartbegeleiders?

Vlak na een overlijden weten naasten vaak niet welke uitvaartbegeleider zij moeten kiezen. Het Landelijk Meander Netwerk maakt het mogelijk om op dat moeilijke moment eenvoudig in contact te komen met een goede, betrouwbare uitvaartbegeleider in de eigen regio.

Gemiddeld maken we tweemaal in ons leven een uitvaart mee waar we zelf opdrachtgever zijn. We bouwen dus nauwelijks een relatie op met de uitvaartbegeleider als dienstverlener, zoals we dat wel doen met de kapper of met de onderhoudsgarage voor de auto. We hebben daardoor vaak geen idee wat we van een uitvaartbegeleider kunnen of mogen verwachten. 

De uitvaartbegeleider als gids rond de dood

Meander professionals zijn gidsen rond de dood. Dit betekent dat zij de tijd nemen om het proces van afscheid nemen met aandacht te begeleiden. Zo kan de uitvaart ondersteunend zijn in het rouwproces.

De dood is geen geïntegreerd onderdeel in onze samenleving. We weten niet goed hoe hiermee om te gaan. Daarom is een professional die ons werkelijk terzijde staat als we met de dood geconfronteerd worden, van grote waarde. De uitvaartbegeleider kan als gids rond de dood onderwerpen en mogelijkheden aanreiken waar naasten niet aan denken. Dat gaat niet om dure producten maar om kleine, vaak kosteloze gebaren die een groot verschil maken in het proces van afscheid nemen.

Vind een uitvaartbegeleider

U vindt alle uitvaartbedrijven die zijn aangesloten bij het Landelijk Meander Netwerk op de kaart hieronder. Vanuit de Meander-visie heeft ieder uitvaartbedrijf een eigen stijl en aanpak ontwikkeld. Via de website van de ondernemer in uw regio krijgt u daarvan een beeld.

 

Het Landelijk Meander Netwerk is toegankelijk voor uitvaartprofessionals die:

Meander-gecertificeerd zijn, én
eigenaar zijn van een uitvaartbedrijf, én
een eigen website voor uitvaartbegeleiding hebben. 
Ik meld me aan voor het Landelijk Meander Netwerk

Meander-studenten en Meander-gecertificeerde uitvaartbegeleiders die geen eigen bedrijf en website hebben, kunnen zich aanmelden voor de besloten LinkedIn-groep van het Landelijk Meander Netwerk.

Aan het Landelijk Meander Netwerk kunnen geen rechten worden ontleend.

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster