"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Gastdocenten met brede expertise

Naast het team van vaste docenten heeft Meander een breed team van gastdocenten en andere experts die hun sporen hebben verdiend op een specifiek terrein in het uitvaartvak.

Hieronder vind je informatie over enkele gastdocenten bij Meander:

 

Manu Keirse

Een autoriteit in België en Nederland. Emeritus-hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Leuven (België). Auteur van diverse boeken en bekend spreker over verlies, rouw en laatste levensfase. Sinds de start van onze opleiding in 2002 verzorgt Manu het gastcollege ‘omgaan met verlies en verdriet’. Hij schreef het voorwoord bij de twee boeken van Marjon Klaassen die de basis vormen van Meander. In de visie van Manu Keirse staan, net als bij Meander, aandacht en toewijding centraal.

Mark van de Poel

Bedenker, bouwer en chauffeur van de eerste uitvaartbus in Nederland. Hij heeft zich verdiept in de geschiedenis van het rouwvervoer en in de diverse uitingen daarvan  wereldwijd. Met zijn bus rijdt hij door heel Nederland en ondersteunt uitvaartbegeleiders van heel divers pluimage. Dat geeft een schat aan ervaringen waarover hij zeer geanimeerd kan vertellen. Zo krijg je, als uitvaartbegeleider, tal van praktische handvatten aangereikt.  

Lotte Cortie

Oud Meanderstudent Lotte Cortie heeft zich toegelegd op overledenenverzorging. Eerst als medewerker bij een uitvaartbedrijf waardoor ze goed kan uitleggen hoe belangrijk de communicatie is tussen uitvaartbegeleider en overledenenverzorger. Ze deed ook de opleiding tot thanatopracteur. Momenteel werkt ze in het UMC in Amsterdam waar ze veel ervaring opdoet in de technische aspecten van de overledenenzorg.

Sara Coster

Sara heeft twee zonen die ze opvoedt samen met hun twee vaders. Sara is aangesloten bij de stichting Meer dan gewenst. Er komen steeds meer Regenbooggezinnen in allerlei varianten.  Juist bij sleutelmomenten in het leven doemen bijzondere vragen en gevoeligheden op. Dat geldt zeker voor uitvaarten. Belangrijk is dat uitvaartbegeleiders zich van de vragen én hun eigen aannames bewust zijn. Sara schetst achtergronden en geeft veel informatie. 

Sasja Martel

Initiatiefnemer en directeur van het Joods Hospice ‘Immanuel’ in Amsterdam, in eerste instantie bedoeld voor overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en ook voor de tweede generatie. Sasja schreef ‘Sterk als de dood’ over sterven en rouw in Joods perspectief. Vanuit haar ervaring en deskundigheid vertelt Sasja gedreven over leven en sterven.

Suzanne van Horssen

Verpleegkundige, uitvaartbegeleider, theoloog en pastor Suzanne van Horssen heeft veel ervaring met baby- en kinderuitvaarten. In haar bevlogen verhalen getuigt ze hoe deskundigheid, ervaring en medemenselijkheid van de uitvaartbegeleider ouders van overleden kinderen kunnen ondersteunen om een aanvang te maken met hun rouwproces.  

Ronald Visser

In de visie van zangcoach en dirigent Ronald Visser kan zingen ons verbinden. Zingen opent ons hart en maakt het makkelijker in contact te komen met emoties. Echter, in onze wereld zijn we, over het algemeen, niet meer gewend om samen te zingen. Dat is een gemiste kans, zeker bij uitvaarten. Ronald laat ons ervaren hoe klanken en teksten over Liefde, Lijden, Leven en Loslaten kunnen helen.

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster