"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Boeken door Marjon Klaassen

Vanuit haar ervaringen als uitvaartondernemer schreef Marjon Klaassen twee boeken. Beide boeken zijn waardevolle gidsen voor nabestaanden en uitvaartbegeleiders, en een appèl om de dood zijn natuurlijke plaats in het leven terug te geven. ‘Tijd voor de dood, handreiking voor een betekenisvolle uitvaart’ (2001) is inmiddels een standaardwerk binnen de uitvaartbranche. Het boek ‘Licht op uitvaart, de uitvaartbegeleider als gids rond de dood’ (2019) verheldert hoe en waarom de uitvaart ondersteunend kan zijn aan het rouwproces.

Waar te koop

Beide boeken zijn in eigen beheer uitgegeven en verkrijgbaar via deze website. De prijs per boek is €21,95 inclusief btw. De verzendkosten bedragen €3,95 per bestelling. Na betaling (via iDeal) wordt uw bestelling binnen drie werkdagen verzonden. Wilt u meer dan tien boeken bestellen? Neem contact met ons op voor aantrekkelijke prijsafspraken.

'Licht op uitvaart' is in Zwolle ook verkrijgbaar in drie boekhandels:

  • Goedhart Boeken
  • Waanders in de Broeren
  • Westerhof Boeken (Diezerstraat)
     

Boek 'Licht op uitvaart'

‘Sterven is niets anders dan verhuizen van de buitenwereld naar het hart van de mensen die van je houden. In die herinnering blijf je verder leven. Maar hoe maak je die reis? Waar vind je een ervaren verhuisbedrijf dat ervoor zorgt dat uitvaren niet wegvaren wordt? Dit boek maakt duidelijk dat kennis over uitvaartcultuur je daarin kan helpen.’ Manu Keirse

In haar nieuwste boek werpt Marjon Klaassen licht op de uitvaartcultuur. In ons leven krijgen we slechts zelden van dichtbij met een uitvaart te maken. De emotionele functie en praktische facetten van een uitvaart zijn voor velen onbekend, soms zelfs voor mensen die in de uitvaartbranche werken. Marjon Klaassen geeft van binnenuit en van onderaf een inkijk in de uitvaartbranche, gestoeld op ruim twintig jaar ervaring en overdenking. Ze plaatst de rol van de uitvaartbegeleider tegen de achtergrond van een maatschappij die mensen in rouw veelal met lege handen doet staan. Ze beschrijft hoe de uitvaartbegeleider voor rouwenden een waardevolle gids kan zijn rond de dood.

Prijs: € 21,95 inclusief btw (exclusief verzendkosten)

Boek 'Tijd voor de dood'

Dit boek beschrijft de vele mogelijkheden van bewust en oprecht afscheid nemen van een mens die is gestorven. Het schrijft niet voor hoe er afscheid genomen moet worden, maar is een pleidooi om dit op een persoonlijke manier en stap voor stap te doen. Goed afscheid nemen betekent een begin maken met de verwerking van het verlies. De dagen voor de uitvaart en de dag van de uitvaart zelf bieden daartoe gelegenheid. De uitvaartbegeleider speelt hierbij een belangrijke rol die verder reikt dan het regelen van praktische zaken, namelijk: mensen te stimuleren hun eigen wensen te formuleren en bij de uitvoering daarvan een actieve rol te spelen. In de vele voorbeelden uit de praktijk wordt getoond hoe nabestaanden het afscheid persoonlijk vorm kunnen geven en hoe uitvaartbegeleiders daar een rol in kunnen spelen.

Prijs: €21,95 inclusief btw (exclusief verzendkosten)
 

Over de auteur

Marjon Klaassen (1957) studeerde cultuur- en godsdienstsociologie en economie en werkte op verschillende onderwijsinstellingen. Ze was een van de pioniers die in de jaren negentig een zelfstandige uitvaartonderneming startte en daarmee de uitvaartbranche fundamenteel vernieuwde. Haar ervaring als uitvaartondernemer combineerde ze in 2002 met haar onderwijsbekwaamheid tot een opleiding voor uitvaartbegeleiders, Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle. Door haar baanbrekende werk is zij diverse keren door de uitvaartbranche benoemd als een van de drie meest invloedrijke uitvaartondernemers in Nederland.

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster