"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Tweedaagse stage overledenenzorg

De studenten van de Beroepsopleiding die zijn gestart in mei 2021, zetten in de tweedaagse stage ‘Overledenenzorg’ een eerste betekenisvolle stap in de praktijk van het vak uitvaartbegeleider.

Deze tweedaagse stage bij een mortuarium, rouw- of uitvaartonderneming geeft de student de gelegenheid een drempel te slechten: veel studenten zien op tegen de verzorging van een overledene of zij zijn hier onervaren in. In de beroepspraktijk biedt de laatste verzorging van een overledene de uitvaartbegeleider de gelegenheid om naasten te ondersteunen in het rouwproces. Daarom is deze stage zo vroeg in de opleiding een betekenisvolle stap in de beroepsontwikkeling van de student.

Meander biedt de Beroepsopleiding Uitvaartbegeleider aan vanuit de visie dat iedere Meanderstudent zich ontwikkelt tot waardevolle gids voor rouwenden. Beroepshouding en persoonlijke ontwikkeling, vakkennis en vakvaardigheden gaan daarbij hand in hand. Om dit te voeden en ondersteunen, organiseert Meander voor alle studenten drie stages en begeleidingsgesprekken. Zo ontwikkelt de studenten zijn persoonlijke beroepshouding, waarin theorie, praktijkervaring én zelfreflectie zijn verbonden.

 

 

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster