"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Nieuw boek 'Licht op uitvaart'

Hoe gaan wij om met dood, verlies en lijden? En welke functie vervult de uitvaartbegeleider in een periode van rouw, verdriet en afscheid? Daarover schrijft Marjon Klaassen in haar tweede boek Licht op uitvaart, de uitvaartbegeleider als gids rond de dood. Het boek verheldert hoe en waarom de uitvaart van een overleden mens ondersteunend kan zijn aan het rouwproces van zijn of haar nabestaanden. Het is daarmee een waardevolle gids voor zowel uitvaartbegeleiders als nabestaanden.

In ons leven krijgen we slechts zelden van dichtbij met een uitvaart te maken. De emotionele functie en praktische facetten van een uitvaart zijn voor velen onbekend, soms zelfs voor mensen die in de uitvaartbranche werken. In Licht op uitvaart geeft Marjon Klaassen van binnenuit en van onderaf een inkijk in de uitvaartbranche, gestoeld op ruim twintig jaar ervaring en overdenking. Ze plaatst de rol van de uitvaartbegeleider tegen de achtergrond van een maatschappij die mensen in rouw veelal met lege handen doet staan.

In zijn voorwoord schrijft rouwdeskundige Manu Keirse over Licht op uitvaart: ‘Sterven is niets anders dan verhuizen van de buitenwereld naar het hart van de mensen die van je houden. In die herinnering blijf je verder leven. Maar hoe maak je die reis? Waar vind je een ervaren verhuisbedrijf dat ervoor zorgt dat uitvaren niet wegvaren wordt? Dit boek maakt duidelijk dat kennis over uitvaartcultuur je daarin kan helpen.’

Licht op uitvaart is verkrijgbaar via deze website. De prijs is €21,95 inclusief btw.

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster