"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Geslaagd!

Nederland is weer 18 Meander gecertificeerde uitvaartbegeleiders rijker. Deze week namen alle studenten van de Beroepsopleiding Uitvaartbegeleider 2021-2022 het certificaat van bekwaamheid in ontvangst.

Terwijl haar meest geliefde muziek werd gespeeld, kwam de betreffende kandidaat naar voren. Docent Katja Soutberg had voor iedereen een heel persoonlijk verhaal. We doen wat we prediken; met aandacht, ondersteund met symbolen en rituelen, afscheid nemen van deze groep studenten.

De slotstukken die de studenten hadden geschreven, gepresenteerd en besproken met een gecommitteerde, lagen ter inzage. De variëteit aan onderwerpen belichaamt de veelzijdigheid en gelaagdheid van het vak van uitvaartbegeleider. Studenten schreven bijvoorbeeld over Uitvaartlocaties, De schoonheid van het gesproken woord, Afscheid nemen zonder overledene (bijvoorbeeld na vermissing of een ramp), Eindeloos bewustzijn en Zelfdoding onder jongeren.

Een deel van de studenten is al aan het werk, anderen staan in de startblokken. We wensen onze gecertificeerde gidsen een goede reis door uitvaartland!

 

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster