"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
06 51 83 73 00

Vrijdag 20 maart: bijeenkomst Landelijk Meander Netwerk [GEANNULEERD]

[Update 11 maart 2020] In verband met het coronavirus hebben we besloten de bijeenkomst van het Landelijk Meander Netwerk op vrijdag 20 maart te annuleren. We maken deze keuze omdat we geen verantwoordelijkheid willen dragen voor mogelijke verdere verspreiding van het virus.

Met 50 mensen uit het hele land dicht bij elkaar in één ruimte, is een risico op verspreiding van het virus aanwezig. Vrijwel iedereen is werkzaam in de uitvaartbranche en daardoor voortdurend met veel mensen in contact. 

Mensen die zich hebben aangemeld voor de bijeenkomst, hebben via e-mail informatie ontvangen over de annulering en de terugbetaling van de kosten. Geen bericht ontvangen? Stuur ons een e-mail.

We hopen op begrip voor ons besluit om de bijeenkomst te annuleren. Zodra de omstandigheden het toelaten, plannen we een nieuwe bijeenkomst. Informatie hierover volgt via deze website en de LinkedIn-groep.

Vragen? Stuur een e-mail naar info@meanderuitvaartopleidingen.nl.


[oorspronkelijk bericht]

De tweede bijeenkomst van het Landelijk Meander Netwerk vindt plaats op vrijdagmiddag 20 maart 2020 in Amersfoort. Deze middag krijgt het professionele netwerk voor Meander-gecertificeerde uitvaartbegeleiders verder vorm. Ook praten we met elkaar over verdieping in het uitvaartproces en hoe we dit in de praktijk kunnen vormgeven. 

Iedereen met een Meander opleidingscertificaat kan zich aansluiten bij het Landelijk Meander Netwerk. Voor de bijeenkomst op 20 maart is er ruimte voor maximaal vijftig deelnemers. De kosten voor deelname bedragen €50 per persoon. 

Programma

Vanaf 13.30 uur is er gelegenheid voor begroeting en ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee. Het programma start om 14.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen.

 • Inleiding Landelijk Meander Netwerk door Marjon Klaassen
  • Wat is het doel van dit netwerk? Waarom juist nu?
  • Hoe kunnen we het vak van uitvaartbegeleider beter inzichtelijk maken, voor de branche en voor mensen in rouw?
  • Wat is onze onderscheidende kwaliteit en hoe kunnen we die verder verdiepen?
  • Hoe vinden wij elkaar in het land?
  • Hoe gaan we dit netwerk langzaam opbouwen?
    
 • Inhoudelijke inleiding door Suzanne van Horssen
  Suzanne zoomt in op de gidsfunctie die wij als uitvaartbegeleider hebben. Hoe kunnen we meer verdieping aanbrengen in het uitvaartproces? En hoe geven we die verdieping in de praktijk vorm? Suzanne put uit 25 jaar ervaring als uitvaartbegeleider, ritueelbegeleider, theoloog en docent.
   
 • Korte pauze
   
 • Uitwisseling
  In kleine groepen praten we door over de inleidingen en over specifieke thema’s in het vak van uitvaartbegeleider. We delen praktijkervaring en inspiratie en maken kennis met collega-uitvaartbegeleiders.
   
 • Greep uit de schatkamer
  Deelnemers hebben de mogelijkheid om bijzondere ervaringen te delen, verrijkende activiteiten aan te kondigen, een vraag stellen waar je een antwoord op zoekt. Als je hier gebruik van wilt maken, geef dit dan bij voorkeur van tevoren aan via e-mail: info@meanderuitvaartopleidingen.nl.
   
 • Napraten en netwerken
  Onder het genot van een hapje en drankje

Locatie en route

De bijeenkomst vindt plaats in gebouw Alticollense aan de Wilhelminalaan 5 in Amersfoort. Let op: huisnummer 3 en 5 hebben vanaf de weg dezelfde toegang.

Kom je met de trein?
Vanaf station Amersfoort Centraal loop je in circa vijf minuten naar de locatie (400 meter): verlaat het station aan de centrumzijde, volg de borden richting Stationsplein. Steek bij het zebrapad de straat over en ga rechtsaf. Neem vervolgens de eerste straat links, dit is de Koningin Wilhelminalaan (vóór congrescentrum De Eenhoorn). Nummer 5 vind je aan de linkerkant.

Kom je met de auto?
Dan kun je gratis parkeren op de parkeerplaats voor gebouw Alticollense. Mocht de parkeerplaats vol zijn, dan sla je vanaf de uitrit linksaf. Op de rotonde neem je de tweede afslag naar de Prins Frederiklaan. Na ongeveer twintig meter kun je daar gratis parkeren. Teruglopen naar de locatie kost ongeveer vijf minuten.

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster