"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Marjon Klaassen in Vakblad Uitvaart over kwaliteit van scholing

Voor de special 'Opleiding en scholing' van het Vakblad Uitvaart (editie maart 2018) is Marjon Klaassen geïnterviewd over kwaliteitsverbetering en professionalisering in de uitvaartbranche.

In het interview licht Marjon toe waarom Meander Uitvaartopleidingen een eigen examen hanteert en niet het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg implementeert.

Professionele kaders zijn nodig
Marjon: ‘Het Nationaal Vakexamen is door de uitvaartbranche in het leven geroepen zonder eerst kritische professionele kaders voor het beroep van uitvaartbegeleider vast te stellen. Zolang er onduidelijkheid bestaat over wat het vak eigenlijk inhoudt, is een gestandaardiseerd examen een wassen neus. Want wordt de student opgeleid tot uitvaartregelaar die binnen 24 uur een getekende offerte kan overleggen of tot uitvaartgids die naasten begeleidt vanaf het sterven tot en met de uitvaart? Dat zijn twee verschillende beroepen. Daarom kiest Meander Uitvaartopleidingen voor een opleidingen met een duidelijke visie en een inhoudelijk daarbij aansluitend examen.’

Lees het volledige interview   (PDF 274kB, bron: www.uitvaartmedia.com

Tweede boek
In de loop van 2018 verschijnt het tweede boek van Marjon Klaassen. Hierin focust zij op verheldering van de enorme diversiteit in de uitvaartbranche en de wereld die nog te winnen is voor de mens in rouw wanneer de uitvaartprofessional werkelijk als gids kan optreden. Eerder verscheen van Marjon het boek Tijd voor de dood. Een gids voor nabestaanden, hulpverleners en uitvaartbegeleiders waarin de vele mogelijkheden worden beschreven om bewust en oprecht afscheid te nemen van een mens die is gestorven.

Over Vakblad Uitvaart
Het interview met Marjon is te lezen op pagina 23 van het maart-nummer van Vakblad Uitvaart. Het losse nummer is verkrijgbaar via de webshop op www.uitvaartmedia.com. Vakblad Uitvaart is een onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche in Nederland en België. Het verschijnt 11 keer per jaar en brengt maandelijks het laatste nieuws, opinies, achtergronden, wetenswaardigheden en productnieuws.

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster