"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Vrijdag 28 oktober: Meander verdiepingsmiddag / netwerkbijeenkomst

Op vrijdagmiddag 28 oktober 2022 organiseert Meander een verdiepingsmiddag / netwerkbijeenkomst over 'nieuwe gezinsvormen'. De bijeenkomst is voor Meander gecertificeerde uitvaartprofessionals een uitgelezen kans om hun kennis te verdiepen, collega’s te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen.

 

Wanneer

Vrijdag 28 oktober 2022, 15.00 - 19.30 uur

Voor wie

Meander gecertificeerde uitvaartprofessionals

Waar

De Bergkerk, Dr. A. Kuyperlaan 2, 3818 JC Amersfoort

Kosten

€ 125 per persoon, inclusief consumpties en een vegetarische maaltijd

Aanmelden   

Via het digitale aanmeldformulier

 

Uitvaartbegeleiding en nieuwe gezinsvormen

De afgelopen decennia zijn er allerlei nieuwe gezinsvormen ontstaan. Singles die samen met een stel een kind opvoeden, twee geliefden met een donor of draagmoeder op afstand, vrouwen- en mannenparen die de zorg voor kinderen delen, samengestelde gezinnen van gescheiden ouders.

Op cruciale momenten, zoals bij een uitvaart, komt het leven onder een vergrootglas te liggen. Het is belangrijk dat de uitvaartbegeleider als gids rond de dood dan bijdraagt aan een troostrijk afscheid, dat aan alle relaties recht doet. Meander heeft aandacht voor deze ontwikkeling in de samenleving en organiseert daarom de verdiepingsmiddag 'Nieuwe gezinsvormen' in samenwerking met Sara Coster.

Praktische handreikingen door Sara Coster

Sara Coster is kinderwenscoach en bestuurslid van stichting Meer dan Gewenst. Vanuit haar professie en eigen ervaring draagt Sara bij aan bewustwording van de diversiteit aan relatie- en gezinsvormen en de eigen aannames van jou, als uitvaartbegeleider. Haar verhaal helpt je een antenne te ontwikkelen voor de gevoeligheden die kunnen spelen rond de dood. Je krijgt praktische handreikingen om de nabestaanden te ondersteunen in het vormgeven van een betekenisvol, persoonlijk afscheid.

De kracht van het Meander netwerk

Deze middag is voor Meander gecertificeerde professionals een uitgelezen kans om collega’s te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen. Sinds november 2021 hebben 125 zelfstandige uitvaartondernemers zich aangesloten bij het Landelijk Meander Netwerk. Daarnaast zijn er vele Meander gecertificeerde uitvaartbegeleiders als werknemer aangesloten bij een uitvaartonderneming. Door Meander-krachten, kennis en ervaringen te bundelen, versterken we ze!

Programma 

15.00 - 15.30 uur         Inloop en ontmoeting
15.30 - 17.00 uur         Nieuwe gezinsvormen (Sara Coster) - inleiding, vragen, gesprek
17.00 - 17.15 uur         Korte pauze
17.15 - 18.00 uur         Nieuwe gezinsvormen, vervolg
18.00 - 19.30 uur         Napraten onder het genot van een vegetarische maaltijd

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname aan de verdiepingsmiddag bedragen € 125,- per persoon, inclusief drankjes en maaltijd. Aanmelden is mogelijk tot 22 oktober 2022, via het digitale aanmeldformulier.

 

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster