"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Nieuw in de opleiding: nieuwe gezinsvormen

De afgelopen decennia zijn er allerlei nieuwe gezinsvormen ontstaan. Bijvoorbeeld een single die samen met een mannenpaar een kind heeft, twee geliefden met een donor of draagmoeder op afstand of een vrouwen- en mannenstel die samen de zorg voor de kinderen delen. Meander sluit aan bij ontwikkelingen in de samenleving en verwerkt het onderwerp 'Nieuwe gezinsvormen' in de opleiding.

Sara Coster is kinderwenscoach en bestuurslid van stichting Meer dan Gewenst. Vanuit zowel haar professie als haar eigen ervaring heeft ze afgelopen vrijdag als gastdocent bij de Meander beroepsopleiding haar expertise ingebracht.

Op cruciale momenten, zoals bij een uitvaart, komt het leven onder een vergrootglas te liggen. Het is van groot belang dat een uitvaartbegeleider op de hoogte is van de diversiteit aan relatie- en gezinsvormen en zich bewust is van eigen aannames. Het is belangrijk dat de uitvaartbegeleider als gids rond de dood bij kan dragen aan een troostrijk afscheid. Een afscheid waarin aan alle relaties recht wordt gedaan en tot uitdrukking wordt gebracht wat de werkelijke betekenis is van de banden tussen mensen.  

Dit onderwerp zal voortaan standaard in onze beroepsopleiding aan bod komen.

Meander overweegt om nieuwe gezinsvormen als verdiepingsmiddag in het najaar voor onze afgestudeerden aan te bieden.    

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster