"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Kinderen en uitvaarten

Eén van de onderwerpen in de plenaire studiedagen van Meander Uitvaartopleiding is ‘Kinderen’. We focussen dan op twee deelonderwerpen, namelijk 'Kinderen betrekken bij uitvaarten' en 'Uitvaarten van kinderen'.

Studenten van de Beroepsopleiding voor uitvaartbegeleider krijgen deze dag op basis van de praktijk tal van handvatten aangereikt om een uitvaart met kinderen of van een kind in goede banen te leiden en hun nabestaanden te begeleiden.

Docent Suzanne van Horssen doet kort verslag:

Op de studiedag over kinderuitvaarten vertel ik mijn studenten van de opleiding de vele ervaringen die ik heb opgedaan bij het begeleiden van ouders van een overleden kind. Hoe het is om dit grote verdriet te zien bij ouders, grootouders, maar ook bij broertjes en zusjes. Hoe het mij heeft geleerd om eerst te zwijgen en alleen maar te luisteren, zodat ouders op verhaal kunnen komen.

Afgelopen dinsdag was weer de studiedag over kinderuitvaarten, en nu gaf ík één van de studenten het woord. Zij nam ons mee in het verhaal van haar zoontje Chris die een paar dagen na zijn geboorte is overleden, nu bijna 20 jaar geleden. Ze stak een kaarsje voor hem aan en er stonden ingelijste foto’s van Chris bij een vaas met prachtige bloemen. Diep respect was voelbaar voor een moeder die na al die jaren nog steeds geëmotioneerd raakt als ze vertelt over haar kleine dappere mannetje. En ook nu werd er gezwegen en hoefden we alleen maar te luisteren…

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster