"waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen"
Meander Netwerk 06 51 83 73 00

Uitvaartbegeleiders bundelen krachten in Landelijk Meander Netwerk

Vanaf 2 november bundelen bijna honderd uitvaartbegeleiders in heel Nederland hun krachten om ze te versterken. Door samenwerking zijn zij vanaf nu goed vindbaar voor rouwenden die een betrouwbare gids zoeken om de uitvaart van hun gestorven naaste te begeleiden.

Vlak na een overlijden weten nabestaanden vaak niet welke uitvaartbegeleider zij moeten kiezen. Het Landelijk Meander Netwerk maakt het mogelijk om op dat moment eenvoudig in contact te komen met een goede, betrouwbare uitvaartbegeleider in de eigen regio.

De uitvaartprofessionals in het Landelijk Meander Netwerk werken volgens de onderscheidende visie van Meander Uitvaartopleidingen en onderschrijven het gedachtegoed van de uitvaartbegeleider als gids rond de dood. Zij begeleiden rouwenden zorgvuldig in hun proces van afscheid nemen, met persoonlijke aandacht en kennis van zaken.

Het Landelijk Meander Netwerk is een initiatief van Marjon Klaassen, directeur van Meander Uitvaartopleidingen. Zij startte 25 jaar geleden in het uitvaartvak. Eerst met haar eigen uitvaartbedrijf en vanaf 2002 met Meander Uitvaartopleidingen. Ook publiceerde zij twee boeken over de uitvaartbegeleiding in Nederland.

Klaassen: “Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid kon creëren om gidsen rond de dood eenvoudig vindbaar te maken. Dat is essentieel voor mensen in rouw die op dat moment een goede uitvaartbegeleider nodig hebben.”

De uitvaartbedrijven die zijn aangesloten bij het Landelijk Meander Netwerk zijn te vinden via de website www.meandernetwerk.nl.

Meander Uitvaartopleidingen | 06 51 83 73 00 | info@meanderuitvaartopleidingen.nl
Openen in nieuw venster